torstai 8. heinäkuuta 2010

Levyarvostelu: Kylie Minogue - Aphrodite



















Tässä Kylie Minoguen uusimman albumin arvostelu, jonka lupasin kirjoittaa Berliinin matkani jälkeen:

Pop-prinsessa Kylie Minogue julkaisi viime viikolla yhdennentoista studioalbuminsa, joka kantaa nimeä Aphrodite. Sen tekijätiimissä ovat toimineet mm. tuottaja-muusikko Stuart Price, laulaja Nerina Pallot sekä Scissor Sistersin jäsen Jake Shears.

Albumin aloittaa sen ensimmäinen singlelohkaisu All The Lovers, jota ovat olleet tuottamassa brittiläinen elektro-pop-ryhmä Kish Mauve sekä Stuart Price. Aloitusraita lupailee albumilta hyvää hieman hypnoottisella äänimaailmallaan. Albumin toinen raita Get Outta My Way on vahvistettu Aphroditen seuraavaksi singleksi ja se onkin siksi oiva valinta. Kappale muistuttaa vuonna 2007 julkaistun X-albumin toista singleä Wowia, joka olikin mielestäni parempi kuin levyn ensimmäinen single 2 Hearts. Aphroditen kolmas kappale Put Your Hands Up (If You Feel Love) on brittiläisen remixaajan Starsmithin tuottama. Starsmith on aiemmin remixannut mm. Mikan, Lady Gagan ja Timbalandin kappaleita.

Seuraavat kappaleet Closer ja Everything eivät sitten olekaan aivan aiempien raitojen tasoisia, mutta onneksi albumin nimibiisi korjaa tilannetta särmikkäällä otteellaan. Kappaleessa onkin jotain samaa kuin edellisen levyn kappaleissa Like A Drug ja Rippin' Up The Disco.

Seitsemäs kappale Illusion hieman rauhoittaa tunnelmaa levyn ollessa sen puolivälissä. Se ei kuitenkaan ole levyn kirkkainta kastia, vaan on ehkä jopa yksi levyn tylsimpiä kappaleita. Keskikastiin jää myös Better Than Today, joka kuulostaa hieman juuri uuden albumin julkaisseelta Scissor Sistersilta. 

Tilannetta parantaa elektro-sävytteinen Too Much, jota on ollut kirjoittamassa Scissor Sistersin laulaja Jake Shears. Pääasiassa ruotsalaisten käsialaa oleva Cupid Boy sekä Kylien ja Stuart Pricen kirjoittama Looking For An Angel muistuttavat laulajattaren 2000-luvun alun albumeista Light Years ja Fever.

Albumin päättää iloisesti rullaava Can't Beat The Feeling. Itse olisin vaihtanut levyn päätösraidan ja Illusion kappaleen paikkaa, jolloin levyn ainoa hieman rauhallisempi kappale oltaisiin kuultu vasta lopussa.

Albumin japaninpainoksella kuullaan vielä 13. kappale Heartstrings, jonka on tuottanut brittiläinen tuotantotiimi Xenomania, joka on tuottanut myös mm. Girls Aloudia, Sugababesia ja Sophie Ellis-Bextoria. Kappaleesta tulee jonkin verran mieleen melankolisempi versio Kylien jättihitistä Can't Get You Out Of My Head. Kappaleen itunesista ladattavalla versiolla kolmantenatoista kappaleena kuullaan myöskin Xenomanian tuottama Mighty Rivers, joka ei ikävä kyllä edusta kyseisen tuotantotiimin parasta osaamista, joten onkin ihan hyvä että kappale on mukana vain bonuksena.

Aphrodite on selkeästi puhdas pop-levy, jolla Kylie palaa 2000-luvun alun sekä uransa alkuaikojen tyyliin. Albumilla ei siis kuulla sen suurempia kokeiluja toisin kuin Kylien kahdella aiemmalla albumilla. Tässä tapauksessa tämä on miinusta albumille, sillä mielestäni siinä olisi saanut olla enemmän vaihtelua ja särmää. Nyt tuntuu, että levy koostuu vain muutamasta pitkästä kappaleesta, sillä vaihtelua ei ole tarpeeksi. Kylie olisi voinut käyttää levyllään myös useampia eri tuottajia, sillä nyt lähes jokaisen kappaleen tuotannosta vastaa Stuart Price.

Hienoa kuitenkin, että joku tekee vielä 2010-luvullakin puhdasta pop-musiikkia. Uskonkin, että albumi arvostellaan useammassa paikassa vuoden parhaaksi pop-albumiksi juuri tästä syystä.

Omat suosikit:
- All The Lovers
- Get Outta My Way
- Put Your Hands Up (If You Feel Love)
- Aphrodite
- Too Much

Ei kommentteja: