lauantai 21. elokuuta 2010

Laura Närhi - Loistavaa pop-musiikkia suurella sydämellä
















Uusin ihastukseni kotimaisen musiikin saralla on Laura Närhi ja hänen soolodebyyttialbuminsa Suuri sydän, joka ilmestyi muutama päivä sitten.

Vuosituhannen vaihteessa Närhi tuli tunneksi Kemopetrol kokoonpanosta, jonka suuria hittejä ovat mm. Child Is My Name, Saw It On Tv ja Goodbye. Vuonna 2002 Närhi julkaisi ensimmäisen soolokappaleensa, joka on Kuutamolla elokuvassa kuultava Kuutamolla (Se ei mee pois) kappale. Siitä tuli yksi vuosikymmenen soitetuimmista radiohiteistä.

Kemopetrolin siirtyessä tauolle Nähri alkoi työstää sooloalbumiaan ja ennen sen ilmestymistä siltä julkaistiin singlet Jää mun luo ja Tämä on totta, joita molempia pidän loistavina tuotoksina. Kyseiset kappaleet antavat hyvän kuvan siitä millaista musiikkia Lauran albumi Suuri sydän pitää sisällään.

Laulajan itsensä lisäksi albumia on ollut työstämässä mm. Tehosekoittimista tuttu Matti Mikkola. Albumin musiikki on tyyliltään melodista ja konepainotteista poppia, jota voisi verrata esimerkiksi Chisun ja Jenni Vartiaisen tuotantoon, sanoituksilaan myös Jippuun. Toivottavasti tällainen vertailu ei ole haitaksi Lauran menestykselle, sillä muutaman kerran albumia kuunneltuani voin sanoa, että kyseessä on loistava ja tasapainoinen kokonaisuus ja yksi tämän vuoden parhaista suomalaisista albumeista.

Singlekappaleiden lisäksi albumilta omiksi suosikeiksini ovat nousseet mm. kappaleet Kaksi irrallaan, Salaa yksinäinen nainen sekä Julma Valo.

Kaksi irrallaan




Lue lisää:
Viralliset sivut
Myspace
Facebook

Ei kommentteja: