keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Wallenberg - Legendary feat. Leila K.














Niin uskomatonta kuin se onkin, mutta yksi 90-luvun suosikkiartisteisani, Leila K, on palannut!

Jos et tiedä taikka muista kuka on Leila K, niin tässä lyhyt kertaus: Leila K on marokkolaista syntyperää oleva ruotsalaisartisti, joka takoi 80-luvun lopulta 90-puoliväliin useita hittejä. Luultavasti parhaiten niistä muistetaan Got To Get (89), Open Sesame (92), Ça Plane Pour Moi (93), Electric (95) ja Rude Boy (96). Vuonna 1993 hän oli parhaiten myynyt naisartisti Euroopassa.

SVT julkaisi vuonna 1998 Leilasta Fuck You, Fuck You Very Much nimisen dokumentin, joka myös julkaistiin dvd:nä kaksi vuotta sitten. 90-luvun puolivälissä Leila koki henkilökohtaisen konkurssin ja 2000-luvun alussa hänen raportoitiin asuvan kadulla ja varastavan ruokaa itselleen. Leilan auttamiseksi julkaistiin myös kokoelmalevy, mutta vuonna 2004 kerrottiin hänen päätyneen vankilaan. Kolme vuotta myöhemmin hän teki kahden kappaleen yllätyskeikan Bögjävlar-blogin avajaisjuhlissa, mutta sen koommin hänestä on kuultu hyvin vähän.

Nyt Leila K on kuitenkin palannut ja hän vierailee Wallenbergin Legendary nimisellä kappaleella, joka julkaistaan Ruotsissa 30. toukokuuta. Kappaleen voit kuitenkin jo nyt kuunnella sekä ladata ilmaiseksi.

Vaikka kappale ei sieltä ihan kirkkaimmasta päästä olekaan, niin ainakin Leilan omaperäinen ääni on edelleen tallella, loistavaa! Toivottavasti kuulemme Leilalta vielä lisää uutta materiaalia tulevaisuudessa.

"Honey, I'm Legendary, You're Not!"

Ei kommentteja: