keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Elokuva-arvostelu - The Ghost Writer

























Eilen kun Finnkinon-teattereissa sai kaksi lippua yhden hinnalla, niin kävin katsomassa Roman Polanskin ohjaaman The Ghost Writer elokuvan, joka perustuu Robert Harrisin romaaniin The Ghost. Leffaa kohtaan minulla ei ollut minkäälaisia ennakko-odotuksia, joten lähdin katsomaan sitä täysin puhtaalta pöydältä.

Elokuvan pääroolissa nähdään Evan McGregor, joka palkataan kirjoittamaan Britannian entisen pääministerin, Adam Langin, elämäkertaa edellisen kirjoittajan kuoltua hämärissä olosuhteissa. Vakavista valtiorikoksista syytetyn pääministerin roolia näyttelee entinen James Bond, Pierce Brosnan. En ole aiemmin nähnyt montaakaan elokuvaa, jossa McGregor on näytellyt, joten oli mielenkiintoista nähdä hänen näyttelijänsuorituksensa. Hänen suorituksena olikin oikein onnistunut ja näin ollen oikea valinta rooliin. Pierce Brosnanin taas muistan parhaiten James Bondin roolistaan, joten oli ihan hyvää vaihtelua nähdä hänet hieman toisenlaisessa roolissa. Pääministerin assistenttia elokuvassa näyttelee yllättäen Kim Cattrall, joka tunnetaan parhaiten Sinkkuelämään Samanthana. Oli jännä nähdä hänet täysin erilaisessa roolissa ja alkuun en osannutkaan ottaa hänen roolisuoristustaan täysin vakavasti, mutta hiljalleen kuitenkin totuin siihen. Täytyy sanoa, että olisi mielenkiintoista nähdä Kim Cattrall useamminkin hieman vaihtelevissa rooleissa, sillä ainakin tämä suoritus oli positiivinen kokemus. Pääministerin vaimoa näyttelee Olivia Williams, jota en ollut koskaan aiemmin nähnyt missään elokuvassa tai tv-sarjassa, joten mitään odotuksia hänen suhteensa minulla ei ollut. Hän kuitenkin näytteli roolinsa suhteellisen onnistuneesti.

Vaikka elokuva olikin poliittinen trilleri, niin ilokseni huomasin, että elokuvassa oli sekä mustaa huumoria että sarkasmia, jota itsekin viljelen välillä ehkä turhankin paljon. Tämä nostikin elokuvan pisteitä huomattavasti. Elokuva olisi kuitenkin voinut olla ehkä parikymmentä minuuttia lyhyempi. Silloin olisin voinut keskittyä siihen hieman paremmin. Loppujen lopuksi The Ghost Writer on ihan mukiin menevä elokuva ja annankin sille arvosanaksi 3/5

Ei kommentteja: