torstai 20. toukokuuta 2010

Euroviisut 2010 - Osa 3














Tämän vuoden Euroviisujen finaali järjestetään lauantaina 29.5. ja nyt esittelen teille omat suosikkini suoraan finaaliin pääsevien maiden kappaleista.

1. Saksa, Lena Meyer-Landrut – Satellite


Ehdoton suosikkini viiden suoraan finaaliin pääsevien maiden joukosta on tänä vuonna Saksa, jota edustaa 18-vuotias Lena Meyer-Landrut kappaleella Satellite. Kappale on pirteää retropoppia hauskalla aksentilla laulettuna. Lena valittiin edustamaan maata Unser Star Für Oslo-nimisen kykyjenetsintä kilpailun kautta, johon osallistui 4500 hakijaa.
Satellite nousi heti ensimmäisellä viikollaan Saksan singelistan ykköseksi myymällä yli 100 000 kappaletta. Tähän mennessä single on myynyt jo triplakultaan oikeuttavan määrän. Kappale on ollut iso hitti myös muun muassa Itävallassa ja Sveitsissä. Myös Lenan debyyttialbumi My Casette Player nousi ilmestymisviikollaan Saksan listan ykköseksi. Jos siis tykkäät Satellite kappaleesta, niin suosittelen kuuntelemaan myös Lenan albumia, sillä levyltä löytyy myös muita saman tyylisiä biisejä. Kappaleen ansiosta Saksa on yksi vedonlyöjien ennakkosuosikeista useamman vuoden tauon jälkeen.

2. Espanja, Daniel Diges - Algo pequeñito
 

Toinen suosikkini, vaikkei mikään kovin suuri sellainen olekaan, on Espanjan kappale Algo pequeñito. Kappale ärsytti minua ensikuulemalta ja ärsyttää edelleenkin jonkin verran, mutta on siinä paljon hyvääkin. Plussaa antavat erityisesti espanjan kieli, tyylikäs musiikkivideo sekä laulajan vahva ääni. Daniel Digesin ulkonäöstä tulee minulle jonkin verran mieleen laulajat Mika sekä Salem Al Fakir. Saksan tavoin myöskään Espanjalla ei ole ollut suurta menestystä viime vuosina, joten toivon että tämä kappale sitä heille toisi.

Koska tästä kolmannessa erässä ei kovin montaa suosikkia voi olla, niin tässä vielä kaunis Candle Light-versio Islannin edustajan Hera Björkin kappaleesta Je Ne Sais Quoi:

Ei kommentteja: