torstai 13. toukokuuta 2010

Levyarvostelu: Mariska & Pahat Sudet




















Viiden vuoden odotuksen jälkeen tänään se vihdoin ilmestyi, nimittäin Mariskan uusi odotettu albumi! Tauon aikana Mariska on tehnyt muun muassa sanoituksia eri artisteille kuten Jenni Vartiaiselle. Mariskan tyyli on sitten viimekuuleman jälkeen vaihtunut rapista asenneiskelmään. Muutokset ovat mielestäni lähes poikkeuksetta aina tervetulleita, ja niin tässäkin tapauksessa.

Levy alkaa reilut kaksi minuuttia kestävällä Hurrikaani revittelyllä, joka ei kuitenkaan ole mielestäni albumin parasta antia. Seuraavana on vuorossa jo singlenäkin kuultu Suloinen myrkynkeittäjä, joka taas on yksi levyn parhaista biiseistä. Albumin seitsemäs raita Pyhäpäivä jäi päähäni heti soimaan, vaikkei se albumin parhaimmistoa olekaan. Painu Helvettiin kappaleen melodiasta taas tulee etäisesti mieleen Mariskan Mari-Johanna biisi. Suloisen myrkynkeittäjän lisäksi suosikkejani albumilta ovat utuisa ja pikkutuhma Kokkaa mua, veikeä Bingo! sekä bossa nova tunnelmissa etenevä albumin päätösraita Et löydä oikeempaa.

Albumi ei ehkä kokonaisuutena ole niin vahva mitä se olisi voinut olla ja ehkä pituuttakin olisi voinut olla parin kappaleen verran lisää. Mariska & Pahat sudet on kuitenkin onnistunut loikkaus rapin maailmasta täysin vastakohtaiseen musiikkityyliin, jazzin ja iskelmän sekoitukseen. Albumi sopii erinomaisesti aurinkoisiin kevät- ja kesäaamuihin ja -päiviin. Tämän levyn pariin tulen varmasti palaamaan vielä monta kertaa uudelleen.

Ennen ostopäätöstä voit kuunnella albumia ilmaiseksi esimerkiksi Spotifyssa ja kuunnella Kokkaa Mua-kappaleen tästä:

Ei kommentteja: