maanantai 17. toukokuuta 2010

Euroviisut 2010 - Osa 1














Tämänvuotiset Euroviisut lähestyvät jo kovaa vauhtia ja ensimmäinen semifinaali järjestetäänkin jo ensi viikon tiistaina, eli 25.5. Ensimäisessä semifinaalissa on mukana myös Suomen edustaja Kuunkuiskaajat kappaleellaan Työlki ellää, joka tosin ei ole yksi omista suosikesitani. Toinen semifinaali järjestetään 27.5. ja kilpailu huipentuu 29.5. järjestettävään finaaliin.

Euroviisuja monta vuotta seuranneena ajattelinkin listata tämän vuoden suosikkini aloittaen ensimmäisestä semifinaalista. Toisen semifinaalin ja finaalin suosikit paljastan myöhemmin tällä viikolla.

1. Islanti, Hera Björk - Je Ne Sais Quoi


Ehdoton suosikkini ensimmäisessä semifinaalissa ja ehkä koko kilpailussa on Islannin edustajan Hera Björkin kappale Je Ne Sais Quioi, joka kuulostaa täydelliseltä bileviisulta. Islanti on aiempinakin vuosina lähettänyt todella hyviä kappaleita viisuihin ja putki ei näytä tänäkään vuonna päättyvän. Myös humoristinen musiikkivideo on plussaa!

2. Albania, Juliana Pasha - It's All About You


Ehkäpä paras viisuehdokas Albanialta tähän mennessä viimevuotisen ehdokkaan rinnalla. Menevä kappale ja tyylikäs video. Tosin omasta mielestäni video ei sovi kovinkaan hyvin yhteen itse kappaleen kanssa.

3. Moldova, Sun Stroke Project & Olia Tira – Run away


Vielä yksi menevämpi viisuehdokas tämänvuotisessa balladien ja hitaampien kappaleiden täyttämässä kilpailussa. Kappale on parasta mitä Moldovalla on ollut tarjolla lyhyen kisahistoriansa aikana, joten toivon heille pääsya finaaliin ja hyvää sijoitusta siellä.

4. Slovakia, Kristina - Horehronie


Aluksi pidin kappaletta tylsänä itseään toistavana renkutuksena, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen tykästyihin siihen ja nyt se on jo noussut yhdeksi suosikeistani. Tämä vuosi on viides, kun Slovakia osallistuu viisuihin, vaikka ensimmäinen osallistuminen tapahtui jo vuonna 1994. Menestys ei ole aiempina kertoina ollut kovinkaan hyvää, joten toivottavasti tänä vuonna onnistaa. 

5. Makedonia, Gjoko Taneski - Jas ja imam silata


Yllätyin itsekin, että aloin pitää tästä, sillä kappale ei ole sellaista musiikkia, jota yleensä kuuntelen. Kappaleessa on kuitenkin jotain, mikä saa minut siitä tykkäämään. Tosin mielestäni kappale olisi voinut toimia paremmin italiaksi tai espanjaksi laulettuna. Yksi Makedonian viisuhistorian parhaista ehdokkaista.

Ei kommentteja: