perjantai 24. syyskuuta 2010

Hej Matematik

Hej Matematik on tanskalainen duo, jonka muodostavat Aqua-yhtyeestä tuttu Søren Rasted sekä hänen veljenpoikansa Nicolaj Rasted. Tutustuin yhtyeeseen jo muutama vuosi sitten, kun he olivat julkaisseet debyyttialbuminsa, mutta nyt löysin uudelleen heidän musiikkinsa. Hej Matematik yhdistelee musiikisissaan niin poppia, elektroa kuin danceakin, kun taas ulkoisesti heidän tyylinsä on hieman samanlainen kuin brittiläisellä Hurts yhtyeellä.

Hej Matematik julkaisi vuonna 2007 debyyttisinglensä Gymnastik jota seurasi Vi Burde Ses Noget Mere albumi vuonna 2008, joka myi duon kotimaassa platinaa. Gymnastik kappaleen lisäksi albumilta julkaistiin kuusi muuta singleä, joista suurimmaksi hitiksi muodostui Walkmand.

Duon kakkosalbumin ensimmäinen single Party I Provinsen julkaistiin viime vuoden lopulla ja sitä seurasi tänä vuonna ilmestynyt albumi Alt Går Op I 6 sekä single LegendeBørn, joka ilmestyi toukokuussa.

On mielenkiintoista kuunnella joskus hieman harvinaisemmallakin kielellä laulettua musiikkia, kun usein sitä tulee kuunneltua lähinnä englannin- ja suomenkielisiä kappaleita.


Ei kommentteja: