keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Levyarvostelu: Robyn - Body Talk pt. 2




















Robyn julkaisi Body Talk-trilogian toisen osan vain alle kolme kuukautta ensimmäisen osan jälkeen. Kuten edeltäjänsäkin, niin Body Talk pt. 2 sisältää kahdeksan kappaletta, joista yksi on akustinen.

Albumin aloittaa Klas Åhlundin ja Kleerupin tuottama In My Eyes, joka on melko yllätyksetöntä perus-Robynia, mutta ei kappaletta huonoksikaan voi haukkua. Seuraavana kuullaan Include Me Out, joka tuo jonkin verran mieleeni edelliseltä levyltä tutun Fembot kappaleen. Albumin kolmas raita on jo singlenäkin tutuksi tullut Hang With Me, joka on cover-versio ruotsalaisen Paolan kappaleesta. Koko levyn kuultuani voin sanoa, ettei se välttämättä ollut paras valinta singleksi, mutta ei myöskään sieltä huonoimmasta päästä.

Hieman rauhallisemman Hang With Me:n jälkeen kuullaan ehkäpä levyn paras kappale Love Kills, joka on loistavaa elektrotykitystä alusta loppuun. Viides raita We Dance To The Beat on hieman kuin Body Talk pt. 1 levyn Don't Fucking Tell Me What To Do, mutta se ei onnistu tehtävässään kuitenkaan yhtä hyvin, ja onkin mielestäni levyn heikointa antia.

Diplon ja Åhlundin tuottama albumin kuudes biisi Criminal Intent tuo mieleeni Ciaran tuotannon ja jonkin verran jopa Missy Elliottin. Vaikken kappaleelle aluksi lämmennytkään, niin nyt on kutenkin oppinut pitämään siitä. Albumin toiseksi viimeinen kappale on jo ennakkoon kiinnostukseni herättänyt U Should Know Better, jolle on mukaan saatu myös Snoop Dogg. Kappale ei petä odotuksiani ja se on noussutkin yhdeksi levyn parhaista biiseistä. Levyn päättää viuluvoittoisesti etenevä akustinen versio Indestructible kappaleesta, joka saa ainakin itselläni aikaan kylmiä väreitä. Veikkaan, että trilogian kolmannella osalla kuullaan samasta kappaleesta vielä täysin uusi versio, kuten tällä albumilla Hang With Me kappaleesta.

Edeltäjäänsä verrattuna Body Talk pt. 2 on enemmän klubihenkisempi ja tanssittavampi ja kokonaisuutena tasaisempi, mutta silti  kuitenkin pidän trilogian aloitusosaa ihan himpun verran parempana. Albumi pitää myös sisällään muutaman biisin, jotka ovat jo nyt nousseet itselläni kaikkien aikojen Robyn-suosikkien joukkoon.

Mielenkiinnolla jään odottamaan millasen kokonaisuuden trilogian päättävä osa tulee tarjoamaan. Kolmannen osan olisi määrä ilmestyä vielä tämän vuoden aikana, mutta jos se hieman myöhästyy, niin annettakoon se Robynille anteeksi, sillä jo nyt hän on tarjonnut kaksi albumillista loistavaa musiikkia.

Ei kommentteja: